Најновије

Грчка криза не утиче на кредите у Србији

Политичко-економска неизвесност у Грчкој не би требало да утиче на цене кредита и висине месечних рата у Србији, тврде економисти.
Народна банка Србије (Фото: Јутјуб)

Народна банка Србије (Фото: Јутјуб)

Грчко “не” на референдуму ослабило је евро за два дана за 1,5 одсто у односу на франак. То је тада значило и скупље кредите у овој валути у Србији, али данас бојазни готово да нема. Економиста Горан Николић каже да грчка криза не може утицати на либор и еурибор, међународне камате од којих директно зависе камате у Србији. - На ове камате највише утичу одлуке европских земаља, пре свих Немачке и Француске, али и Европске централне банке. С друге стране, зауставио се пад евра, који је био директна опасност за све који у Србији имају кредите у швајцарцима. Ова европска валута јесте ослабила након референдума, али сада нема разлог за бригу - каже Николић.
Прочитајте још:КОРПОРАЦИЈЕ ПРЕУЗИМАЈУ ЕВРОПУ И АМЕРИКУ: Европски парламент све ближи усвајању ТТИП-аБЛИЖИ СЕ КРАЈ РОКА: Последња шанса за договор Грчке са кредиторимаКолики је стварни број? У Србији је регистровано 746.010 незапослених лица
    Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА