Најновије

Колинда: Јосиповић је био нападно привржен Србима

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић замерила је бившем сефу државе Иви Јосиповићу да је током његовог мандата у спољној политици истицана, како оцењује, нападна приврженост Београду.
Колинда (Фото: Јутјуб принтскрин)

Колинда (Фото: Јутјуб принтскрин)

Шефица најмлађе чланице Европске уније је поручила да није никада умањивала важност политике према суседству, али да хрватску спољну политику види пуно отворенију и амбициознију од сталне концентрације на тзв. регију - израз за који каже да јој је посебно мрзак. - Да, у мандату Иве Јосиповића ишло се и певати и плесати у Београд и нападно се истицала приврженост не толико укупној регији, колико Београду као метафори југоносталгије, а притом нисмо решили ниједно отворено питање. То важи и за наш однос са Црном Гором - каже Грабар Китаровић у интервјуу "Слободној Далмацији" под насловом "Не водим политику регије". Нагласила је како Хрватска има одговорност за безбедност и стабилност југоисточне Европе, али да "не сме себе саму закључати у југоисточно суседство". Државну спољну политику, објашњава она, види пуно амбициозније од њене регионалне димензије и пита шта заправо значи израз регија. - Који се то још део Европе назива регијом. Не гура ли нас то у неки простор којем се покушава дати какво-такво име да би се он сматрао политичком јединицом - наводи Грабар Китаровић.
Прочитајте још:У Сребреници мега-скуп: Долазе Клинтон, Олбрајт, Могерини, Давутоглу, Вучић, Вујановић…Нађено тело дечака (5) у језеру, за мајком се и даље трага
Извор: Vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА