Најновије

Вучић: Ићи ћу дефинитивно на комеморацију у Поточаре

Премијер Србије Александар Вучућ изјавио је данас у Бриселу да ће дефинитивно ићи на комеморацију сребреничким жртвама у Потчаре, упркос лошим безбедносним проценама.
Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

"Безбедносне процене ме никад нису занимале", рекао је Вучић новинарима након сусрета са председником Европске комисије Жан Клод Јункером у Брислеу. Он је казао да га не занимају ни поједине увредљиве изјаве на рачун Србије. "Сто пута сам се угризао за језик да не бих одговарао на провокације и увреде", рекао је Вучић и додао да је једино што је важно да се између српског и бошњачког народа изгради бољи и искренији однос. Упитан да прокоментарише данашњу резолуцију о Сребреници коју је донео Европски парламент, Вучић је казао да је приметио да су водећу улогу у томе имали хрватски посланици. "Нећу ништа више да кажем и сад ће се сто први пут угристи за језик", рекао је премијер Србије.

Имамо Јункерову подршку за отварање поглавља

Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да Јункер искрено подржава реформе у Србији и што раније отварање поглавља у преговорима о проширењу. Вучић је казао да, као и немачка канцеларка Ангела Меркел, и Јункер подржава што скорије отварање преговарачких поглавља и да је у том смислу добио недвосмислена уверавања. "Као и синоћ, када су разговори са немачком канцеларком Ангелом Меркел трајали сат дуже него што је било предвиђено, и овај разговор је пробио термин", рекао је Вучић новинарима у Бриселу. Он је нагласио да је веома задовољан атмосфером данашњих разговора и да се уверио да ће Србија од Јункера добити и личну и институционалну подршку на европском путу. "Разговарали смо о томе шта све треба да урадимо у вези са акционим планом за поглавље 23, али и о односима у региону", казао је српски премијер. Вучић је рекао да је, поред тога, било речи и о економским реформама у Србији, које је председник ЕК похвалио. "Добили смо многе похвале, и тешке мере које смо предузели већ почињу да дају резултате", рекао је премијер.
Прочитајте још:Меркелова жели Србију у ЕУ „у инат Русији“ПРОМЕНИО ОДЛУКУ? Вучић можда не иде у Сребреницу, претња је Торцида!Вулин: У мају 8.000 захтева за азил, то је сеоба народа
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА