Најновије

Вучић: Морамо да истрпимо и понеку тешку реч

БРИСЕЛ - Премијер Србије Александар Вучић рекао је у Бриселу да га не треба улазити у сукобе и размену тешких речи, већ да треба стварати мир у региону.
Вучић (Фото: consilium.europa.eu)

Вучић (Фото: consilium.europa.eu)

Он је после разговора са председником Европске комисије Жан-Клодом Јункером рекао да он подржава Србију на европском путу. “Јункер је искрени пријатељ Србије, вероватно ће доћи у Србију у октобру и то нешто говори. Оно што су они добро разумели овде је да Србија има озбиљно руководство, да се српски народ понаша одговорно и да поштује законе Европе, законе економске логике... Оно због чега нас поштују су наше економске реформе и то сви признају“, рекао је Вучић. У Европском парламенту је усвојена резолуција о Сребреници, дан пошто је једна резолуција, коју је предложила Велика Британија, одбијена у Савету безбедности. “Прочитао сам ту резолуцију, нисам сагласан са свим наводима, али на резолуција није обавезујућег карактера. Она има одређени политички значај који поштујемо. О дискусијама посланика углавном из Хрватске који су осули дивље и камење на Србију боље да ћутим, због наших људи, наших грађана“, додао је Вучић. На питање да ли је са Ангелом Меркел разговарао о Сребреници, рекао је да је тај разговор дуго трајао. “Она перфектно разуме ствари, за разлику од многих који то не разумеју и највећа одговорност је на нама да се понашамо најодговорније. То нису њене речи, то су речи свих... Не треба да улазимо у сукобе, морамо да истрпимо и понеку увреду, понеку тешку реч... То је добро за нас, за наш народ, нашу земљу, добро је и за друге које желимо за пријатеље, а не да будемо у вечитом сукобу“, навео је Вучић. Он је данас у Бриселу саопштио да ће отићи на обележавање 20. година од злочина у Сребреници. “Безбедносни разлози никада неће бити повод за одустанак од онога што сам рекао. Оно што ме помало боли као премијера Србије су тешке речи против Србије, али онда кажете, а шта је боље да урадите? Да одговарате тешким речима и псовкама, да тако штитите земљу? Нико од тога нема ништа“, истакао је Вучић. Што се тиче преговора са Приштином, председник Владе Србије наводи да се сада чека одговор из Приштине. “Меркелова је била јасна, ми смо прихватили једну исправљену верзију о Заједници српских општина и чекамо одговор из Приштине. Не кријемо ништа од народа, показали смо добру вољу, озбиљност и одлучност, то цене и Меркелова и Јункер. Рекао сам Јункеру да се не плашим тешких мера које нас очекују, плашим се за очување мира и стабилности у региону“, закључио је Вучић.
Прочитајте још:ДОЛАЗИ ДА ПЉУЈЕ СРБИЈУ: Тачи путује у Сребреницу!Шешељ: Русија је подржала српски народ, а не ВучићаВучић: Ићи ћу дефинитивно на комеморацију у Поточаре
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА