Најновије

Због ових разлога би требало да престанете да једете бели хлеб

Хлеб је многима омиљена намирница коју готово да не могу да избаце из исхране. Богат је угљеним хидратима, што говори да неповољно утиче на вашу линију. Сазнајте шта се дешава у вашем телу ако га избаците из конзумирања.
Избаците бели хлеб из употребе (Фото: Dinnerwithjulie.com)

Избаците бели хлеб из употребе (Фото: Dinnerwithjulie.com)

Првенствено, изубићете килограме. Поред тога, недостатак хлеба у исхрани доводи до избацивања воде и смањења надутости. Тело складишти угљене хидрате у облику гликогена, млечне киселине које сакупљају воду и то много више од своје тежине. Нећете више стално бити гладни. Прерађени угљени хидрати у вашем организму узрокују нагли пораст шећера у крви који потом врло брзо пада. Ове луде промене мозгу шаљу нејасне сигнале који повећавају осећај глади и жељу за храном због чега се гојимо. То не значи да хлеб треба потпуно да избаците, већ га замените оним од целог зрна који балансира шећер у крви. Имаћете више енергије, а пробава ће вам се побољшати. За разлику од интегралног, бели хлеб не садржи влакна која су неопходна за нормалан рад црева и пробаве. Таква храна узрокује затвор и проблеме с пробавом. Након што избаците овај хлеб из менија и у свакодневну прехрану уведете целе житарице, пробава се нормализује.
Прочитајте још:Немојте деци давати млечну чоколаду ако желите да живе дуго и здравоУређај живих мртваца: Ево зашто је Русија забранила употребу микроталасне рерне
Извор: srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА