Најновије

Заветници прекинули изјаву Соње Бисерко са сликом заклане српске деце!

БЕОГРАД - На синоћњем перформансу паљења свећа за сребреничке жртве у Пионирском парку у Београду, који је организован од стране неколико невладиних организација, појавили су се и активисти покрета "Заветници".
Милица Ђурђевић пита Соњу Бисерко (Фото: Заветници)

Милица Ђурђевић пита Соњу Бисерко (Фото: Заветници)

Велике мере безбедности уз огроман број полицајаца је онемогућио активисте да приђу самом простору на којем је одржаван перформанс, али су они прекинули изјаву Соње Бисерко пред телевизијским камерама.
Чланови Заветника носили су мајице са натписом “Стоп лажима о Сребреници” и истакли велики транспарент  “Срби су жртве геноцида у Сребреници!”.
У тренуцима док је представница НВО, Соња Бисерко давала изјаву за медије неколико чланова Заветника пришло јој је са фотографијима српских жртава убијених током 1992. године на подручју Сребренице.
Активисткиња Заветника, Милица Ђурђевић, упитала је Соњу Бисерко колико је новца добила да блати српски народ и ћути о жртвама хорди Насера Орића. "Зашто нико није одговарао за убиство српских цивила?!" - упитала је она показујући слике заклане српске деце.
“Ово су српски дечаци над којима су зелене беретке извршиле масакр. Ко је одговоран за то? Насер Орић је на слободи?! Докле ћете да ширите лажи и блатите српски народ?!” - рекла је Ђурђевић организаторима перформанса.
Поред Заветника на скупу су се појавили и радикали предвођени др Војиславом Шешељом. Председник београдског одбора СРС, Миљан Дамјановић, ухапшен је, јер је једини он успео да се пробије до места где су паљене свеће. Угасивши неколико свећа, он је одмах ухапшен, али је нешто касније и пуштен на слободу.
Прочитајте још:Генерал Ратко Младић у Сребреници: Је#о те Бог смотана! (ВИДЕО)ЕКСКЛУЗИВНО: Хапшење радикала Дамјановића на „сребреничком перформансу“ у Београду! (ФОТО)
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА