Најновије

Варуфакис: Пропашћемо, ове мере су најгоре у историји

Бивши грчки министар финансија Јанис Варуфакис изјавио је да економске реформе на које се обавезала његова земља "неће дати резултата".

Јанис Варуфакис (Фото: Јутјуб)

Јанис Варуфакис (Фото: Јутјуб)

Варуфакис је у интервјуу за британски Би-Би-Си рекао да је Грчкој наметнут програм који ће "бити записан у историји као највећа катастрофа макроекономског управљања". Лидери еврозоне и представници Грчке су у понедељак, након маратонских преговора, постигли договор о трећем пакету међународне финансијске помоћи Атини, вредном око 85 милијарди евра, који ће бити одобрен под строгим условима, који укључују мере штедње, фискалне и друге реформе. - Тај програм ће пропасти, без обзира на то ко се прихвати задатка да га примени - истакао је Варуфакис, који је на питање колико ће времена бити потребно да реформе пропадну, рекао "већ су пропале". Варуфакис је поднео оставку на место министра финансија раније овог месеца, а тај гест је у европској јавности оцењен као уступак министрима финансија еврозоне, са којима је грчки министар често био у сукобу. Варуфакис је изјавио да грчки премијер Алексис Ципрас, који је признао да не верује у програм реформи, није имао избора него да потпише споразум. - Дато нам је да бирамо, или да капитулирамо, или да нас погубе. Ципрас је одлучио да је капитулација исправна стратегија - истакао је бивши грчки министар финансија.
Прочитајте још:
Мелбурн: Сукоби десничара, активиста против расизма и полиције (ВИДЕО)ИСЛАМИСТИ НЕ МИРУЈУ: Нова мета – Шпанија! (ВИДЕО)Путин наредио формирање нових оружаних снага Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА