Најновије

Порошенко се нада да ће му ДНР и ЛНР до краја 2015. препустити контролу границе са Русијом

Украјински председник Петар Порошенко изразио је наду да ће његов режим до краја ове године повратити контролу над „државном границом у Донбасу”.
Петро Порошенко (Фото: РИА новости)

Петро Порошенко (Фото: РИА новости)

Истовремено је рекао да је Украјина већ кренула са уставним променама и законом о посебном статусу неких делова Доњецке и Луганске области и да испуњава своје обавезе из Минска-2. „Зато је сада ред на Русију – да она испоштује оно што споразуми из Минска од ње траже. А траже да повуче своје војне формације из Донаса, да са своје стране затвори границу, а нама да врати контролу са наше стране. У ономе што је потписала, јасно пише – „до краја 2015. Године”. Типично украјински, Порошенко је оптимистички додао: „Чим повратимо контролу над својом границом – вратиће се и разумевање међу браћом Украјинцима”. А о каквом „разумевању” се ради, видело се и вечерас: откако се смркло – украјинска армија гранатира периферију Горловке.
Прочитајте још:Лазански: „Рат у Суљагића сокаку“, или како БиХ планира блицкриг на Републику Српску„Велика Британија ће сарађивати са САД у борби против ИД“
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА