Најновије

Трибунал: Пресуда Караџићу очекује се у децембру

Хашки трибунал требало би да у децембру ове године изрекне првостепену пресуду првом председнику Републике Српске Радовану Караџићу поводом оптужби за злочине над муслиманима и Хрватима у БИХ.
Радован Караџић (Фото: ЈуТјуб)

Радован Караџић (Фото: ЈуТјуб)

Тачан дан изрицања пресуде још није одређен, а "децембар је очекивани датум", наводи се у писаној информацији прес службе Трибунала за Танјуг. У ранијим најавама те пресуде помињан је октобар ове године. Суђење Караџићу почело је 26. октобра 2009. Караџић је ухапшен је у јулу 2008. године након вишегодишњег скривања под лажним идентитетом "доктора Дабића" и недељу дана касније изручен Трибуналу од када се налази у притворској јединици. Оптужницом хашког тужилаштва Караџић се терети за геноцид, умешаност у геноцид, ликвидације, убиства, кажњавања, депортацију, нехумане акте и остале злочине почињене према муслиманима, Хрватима и осталим цивилима - несрбима у Босни и Херцеговини током рата у тој бившој југословенској републици. Пред Трибуналом се бранио сам уз помоћ стручног тима. На првостепену пресуду и Караџић и тужилаштво имаће право са уложе жалбу.
Прочитајте још:Иванић: Од референдума у РС неће бити ништаДодик: Спреман сам за компромис о референдумуВРУЋИНА ИМ УДАРИЛА У ГЛАВУ: На Фејсбуку објавили планове војног напада на Републику Српску (ФОТО)
Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА