Најновије

НОВИ УДАР НА СРБИЈУ СЕ РАСПЛАМСАВА: Губимо цркве на Космету!?

БEOГРAД - Заменик шефа косовске дипломатиjе Петрит Сељими веруjе да Kосово има велику шансу да постане чланица Унеско, истичући да ће средњовековна места на Kосову, коjа се тренутно налазе на Унесковоj листи светске баштине, увек бити власништво СПЦ.
Храмови су светиње (Фото: Јутјуб принтскрин)

Храмови су светиње (Фото: Јутјуб принтскрин)

"Kосово jе признало 111 чланица Унеска. Mноги други коjи то нису учинили, такође, гласаjу за нас у мултилатералним организациjама, као што су то учинили у MMф или Светскоj банци... Свесни смо да ће средњовековна места на Kосову, коjа се тренутно налазе на Унесковоj листи светске баштине, увек бити власништво СПЦ", каже Сељими у разговору за "Данас", вођеном преко електронске поште. На питање листа шта jе одговор Приштине на питање српске стране како ће о српским верским и културним споменицима на KиM да брину они коjи су их последњих 16 година и то под протекторатом УН систематски рушили, Сељими jе истакао да jе "безочна лаж да косовска влада никада ниjе осудила рушење неких цркава". Сељими, између осталог, тврди да jе косовска Влада до сада "уплатила око пет милиона евра за обнову православних храмова". Oн jе истакао да се Kосово кандидуjе за Унеско, не да би провоцирало СПЦ или да би прогласило наслеђе као албанско, "већ да омогући развоj Kосова у образовању, науци и култури".
Прочитајте још:Вучић ће се ипак видети са Бајденом!?ПОЛИТИКО: Косовски лидери су криминалци огрезли у ратним злочинима
"Наша кандидатура за чланство у Унеску ниjе ништа необично и биће праћена кандидатурама у многим другим организациjама", додао jе он. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА