Најновије

Бивши члан организације "Национални строј" каже да је женско и мења пол!

НОВИ САД - Долф Поспиш, некад осуђивани члан неонацистичке организације Национални строј, данас је одлучио да промени пол, а о њему је ексклузивно направио прилог тв канал Н1.
Дајана (Фото: Скриншот)

Дајана (Фото: Скриншот)

Тај човек се данас зове Дајана, пролази кроз осетљив период узимања хормонске терапије и нада се скорој промени пола. Долф Поспиш је због инцидената повезаних са изазивањем верске, расне и националне мржње у затвору провео више од три године. Данас се зове Дајана и за Н1 први пут јавно говори о својој трансформацији. Она каже да је неонацизам њена ружна прошлост, и фаза у коју је као несигурна тинејџерка бежала јер није могла да прихвати себе онакву каква јесте. “Ја сам измислила све те ликове, због својих незадовољстава, фрустрација и комплекса. Не постоји ни Долф, ни Адолф, ни Рудолф. Постоји само Дајана”, каже она. Дајана тврди да је одувек знала да је жена, али је због осуде друштва потискивала своју праву природу, прикривајући је екстремима. “Није лако за објаснити. Повучеш се у себе и мрзиш то, и почне толико да ти смета да изгубиш себе. Правило ми је хаос у глави, потогово у пубертету - шта сад? Ја сам свесна и осећам се како се осећам, а ћутим. Осећам се као женско, а немам коме да кажем, поготово пре десет или више година. Немаш коме да кажеш, да се пожалиш, јер околина је овде ортодоксна и тек тад нису разумели”, прича Дајана. Данас, Дајана узима хормонску терапију и полако свој физички изглед прилагођава слици како се осећа. Храбро корача улицама Новог Сада, и носи се са свим непријатностима којима бива свакодневно изложена. “Било је напада. Било је неколико пута напада, песничења, али се ја борим и не дам се. Ако сам ја већ била таква, да сам себе мрзела, сузбијала осећања и испољавала неку такву агресију, могу и сад да се окренем и борим и за себе, и за став, и за то ко сам и шта сам”, поручује Дајана. Иако се ослободила стега, парадоксално, данас јој је далеко теже него раније. Наиме, Дајана је бескућница. Пријатељи су је се одрекли, а чланови породице избацивали из станова у којима је живела.
Прочитајте још:МРАК НЕ СПРЕЧАВА ДА СЕ ВИДИ СРАМОТА: Посечен храст стар шест векова, радиле три тестере!СТИЖУ ПЉУСКОВИ: Врућина још пар дана, а онда следи нагла промена!
Због чињенице да нема трајно пребивалиште, не може да се пријави за операцију промене пола, нити довољно новца за редовно узимање хормонске терапије. Она данас тражи посао, али послодавци јој због изгледа окрећу леђа. Извор: Н1 Инфо / Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА