Најновије

АНКАРА НАЈАВЉУЈЕ: Нећемо стати са нападима на милитанте

Турска ће наставити са нападима на положаје милитаната све док та претња не буде елиминисана, изјавио је данас турски премијер Ахмет Давутоглу, дан након што је Анкара први пут послала борбене авионе у нападе на положаје Исламске државе у Сирији и курдских милитаната на северу Ирака.
Давутоглу (Фото: ЈуТјуб)

Давутоглу (Фото: ЈуТјуб)

- Ове операције нису једнократне и спроводиће се све док Турској прети опасност - рекао је Давутоглу на конференцији за штампу у Анкари, пре него што се запутио у Истанбул, где поподне треба да се састане са председником Реџепом Тајипом Ердоганом, пренео је Ројтерс. Турске снаге су данас покренуле трећи талас ваздушних и копнених напада на положаје џихадиста у Сирији и курдских милитаната на северу Ирака, објавио је Давутоглу. - Дали смо налог да се изврши трећа серија напада у Сирији и Ираку. Ваздушне и копнене операције су у току - рекао је премијер Турске и додао да је у рацијама спроведеним рано јутрос широм земље приведено 590 осумњичених припадника ИС и забрањене милитантне Радничке партије Курдистана (ПКК). ПКК је у међувремену саопштио да је примирје склопљено са Анкаром изгубило сав смисао након што су турске снаге преко ноћи бомбардовале курдске положаје на северу Ирака. Турске власти су такође данас забраниле демонстрантима да сутра у Истанбулу одрже мирни марш, наводећи као разлог забринутост због "провокативних активности" и "гужви у саобраћају".
Прочитајте још:РУСИЈА КРЕЋЕ У ОБРАЧУН СА ЏИХАДИСТИМА: Ухапшено 30 особа у џамији код МосквеОрбан поручио: Ми желимо да Европа остане европска!Америка признала надмоћ руских оклопних транспортера
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА