Најновије

На Пељешцу ускоро стање елементарне непогоде

Ситуација с пожарима на полуострву Пељешац боља је него претходних дана, али се очекује да буде проглашено стање елементарне непогоде.
Пожар на острву Пељешац (Фото: ХРТ принтскрин)

Пожар на острву Пељешац (Фото: ХРТ принтскрин)

Локални медији јављају да ће се пожар гасити данима будући да је пожарна фронта дуга око 30 километара. Од избијања пожара у понедељак изгорело је око 3500 хектара. Стотине ватрогасаца је на терену и куће су одбрањене. Дубровачко-неретвански жупан Никола Доброславић најавио је да ће највероватније у понедељак прогласити елементарну непогоду за пожаром погођене општине Оребић, Јањина и Стон на Пељешцу и општину Смоквица на острву Корчули. Још се процењује штета узрокована великим пожарима. Пожар код Смоквице на Корчули ватрогасци су после седам дана борбе ставили под контролу. Према подацима Државне службе за заштиту и спашавање (ДУЗС) , пожаром је захваћено око 850 хектара борове шуме, макије и ниског растиња. Пожар на подручју Пломинске горе у Истри, у којем је изгорело око 600 хектара бјелогоричне шуме, траве и ниског растиња, угашен је, а ватрогасци се још боре с пожаром између Кршана и Кожљака. Тамо су јутрос стигла и три канадера. Угашена је и већина пожара у Сплитско-далматинској жупанији, а ДУЗС је саопштила да је још у току гашење пожара код увале Коњска на Брачу.
Прочитајте још:НАСЕР ОРИЋ ПРИЗНАО: Нисмо поштовали Женевску конвенцију! (ВИДЕО)ЗЛОЧИН ЗВАНИ ОЛУЈА: Гранатирање избегличке колоне код Новог Града (ВИДЕО)КРАЈ НЕИЗВЕСНОСТИ: После седам дана потраге пронађена девојчица у тешком стању
Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА