Најновије

Ђурић: Дупло јаче за Србе на Космету

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Директор Канцеларије за КиМ Владе Србије Марко Ђурић изјавио је да ће Србија наредних месеци удвостручити своје напоре у правцу подршке српској заједници у покрајини.
Марко Ђурић (Фото: Медија центар Београд)

Марко Ђурић (Фото: Медија центар Београд)

Ђурић је у Косовској Митровици рекао да ће Србија у наредним месецима да удвостручи своје напоре када је у питању подршка српској заједници на Косову и Метохији и да се то у првом реду односи на реформу српских институција у покрајини. „Ако желимо да наш народ у будућности овде опстане, мора да буде конкурентан када је реч о образовном систему, морамо да поправимо стање у нашем образовном систему”, рекао је Ђурић. Ђурић је казао да је слична ситуација са здравством, истакавши да ће, у сарадњи са Министарством здравља Србије, то бити једна од ствари која ће бити приоритет у наредном периоду.
Прочитајте још:Кустурица: Руско говно и америчка тортаФИНАНСИЈСКА ЧИСТКА: Путин затвара 197 банака у Русији!
„На папиру имамо 29 здраствених центара, 29 здравствених институција различитих на КиМ, међутим, не би се могло рећи да све оне, дуги низ година уназад, функционишу пуним капацитетом. Иако на папиру имамо готово једнак број запослених у здравству као пре 1999. године”, рекао је он. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА