Најновије

Вулин: Срамота за власти у Сарајеву

БEOГРAД - Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социjална питања Aлександар Вулин осудио jе данас одлуку власти у Сараjеву да забране обележавање прогона Срба из Хрватске у акциjи "Oлуjа" и поручио да Србиjа води миротворну политику, али да се неће зарад добросуседских односа правити да се "Oлуjа" ниjе догодила.
Александар Вулин (Фото: ЈуТјуб)

Александар Вулин (Фото: ЈуТјуб)

Срби имаjу право да жале за 250.000 сународника коjи су за четири дана убиjени и траjно протерани из Хрватске, казао jе Вулин. "Tо jе нешто што jе белег срамоте за власти у Сараjеву, као и за сваку власт коjа ниjе у стању да спусти главу пред туђом патњом", рекао jе Вулин новинарима у Београду. Људима jе у Сараjеву забрањено да жале и да кажу да им jе страшно тешко што jе 250.000 људи у четири дана траjно протерано са своjих огњишта, рекао jе Вулин и истакао да ни у Другом светском рату тако велики броj људи за тако кратко време ниjе био траjно протеран. "Не смете то да обележите у Сараjеву, месту коjе би требало посебно да осећа патње и да разуме друге, jер jе то Сараjево од целог света увек тражило саосећање и подршку за патње своjих суграђана. Зашто су онда наше патње мање?" запитао jе Вулин. "Изгледа да српске ране никог не боле осим нас самих, изгледа да нашу патњу треба сакривати и да jе непристоjно да Срби обележе своjе страдање", казао jе Вулин. Oн jе поновио да ће Србиjа  4. и 5. августа обележити дан прогона Срба из Хрватске, односно историjску истину и поручио да Србиjа води миротворну политику, али да се неће зарад добросуседских односа правити да се "Oлуjа" ниjе догодила и да неће окренути главу од српских жтрава, патњи и страдања. "Mи умемо да прогутамо тешку и ружну реч, да окренемо главу и прихватимо да зарад добросуседских односа некад и не кажемо све што мислимо, али ово ниjе начин да се Србиjи врати за њено стрпљење, посвећеност и за то што без Србиjе нема мира на Балкану", поручио jе Вулин. Oн jе истакао да jе премиjер Србиjе Aлександар Вучић прешао преко покушаjа убиства у Сребреници, а да кантоналне власти у Сараjеву не могу да прихвате да Срби имаjу право да jедан дан у години "плачу над своjим сународницима".
Прочитајте још:Кустурица: Руско говно и америчка тортаПутин и „његове“ странке у Србији
"Нека се нико не нада да у српскоj влади постоjе они коjи ће окренути главу од српских жртава и свако ко мисли да у томе има неке претње, нека се прво погледа у огледалу и погледа у историjу," поручио jе Вулин и додао да jе у Србиjи сазрела jедна генерациjа политичара "коjи говори оно што народ мисли и коjа се не стиди да каже истину, на цивилизован начин без претње било коме". Oн jе истакао да без истине нема помирења, ни добросуседских односа и да српски народ треба да подигне главу, да поштуjе своjе и да разуме туђе жртве. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА