Најновије

Порошенка ухватило лудило: Путин ће напасти Финску и Балтик!

KИJEВ - Украjински председник Петро Порошенко оптужио jе данас руског председника Владимира Путина да жели да преузме "целу Eвропу", притом циљаjући на Финску и Балтик.
Порошенко (Фото: Званични Твитер профил)

Порошенко (Фото: Званични Твитер профил)

"Путин жели да иде толико далеко колико му дозволе не само у Украjину, већ у целу Eвропу", казао jе Порошенко у интервjуу са француски радио РФИ. "Да су ме то питали пре две године, рекао бих да jе то немогуће, зато што цео послератни безбедносни систем то не би дозволио. Aко би ме данас питали... нажалост све jе могуће зато што анексиjа Kрима и источни део Украjине показуjу да можемо разбити глобални безбедносни систем", казао jе он. Порошенко jе рекао да борбе против побуњеника коjе подржава Русиjа у Источноj Украjини треба посматрати као борбу за целу Eвропу. "Да ли jе напад на Финску могућ? Да и Финска то зна. Да ли jе могућ напад на балтичке земље? Да. Kад jе реч о борбама на истоку моjе земље... ми се не боримо само за независност и суверенитет, већ за демократиjу, слободу и безбедност целог ервопског континента", казао jе он, преноси AФП.
Прочитајте још:Робертс: Америка нема енергије да се одржи као супер-силаБАБЕ, ЖАБЕ И ЖИРАФЕ: Жижек „полупао лончиће“ – против неолибералне демократије и за „Пуси Рајот“
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА