Најновије

Украјински националисти прете терористичким нападима на Криму

Секретар Савета безбедности Русије Николај Петрушев каже да је неопходно завршити формирање антитерористичких комисија у општинама на Криму.
Десни сектор (Фото: LifeNews)

Десни сектор (Фото: LifeNews)

Терористичке претње украјинских националиста све су чешће на Криму, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Петрушев. „Неопходно је формирати антитерористичке комисије у општинама на Криму. То је посебно важно у светлу пораста претњи терористичким нападима од стране украјинских милитаната и националиста“, рекао је Петрушев током састанка националног Савета безбедности. Крим се отцепио од Украјине након што су националистичке снаге преузеле власт у Кијеву државним ударом 2014. године, чиме су угрожена права мањине од 2,4 милиона људи који говоре руским језиком. Крим је одбио да призна легитимитет власти у Кијеву и организовао је референдум на коме је 96 одсто становништва гласало да се прикључи Русији.
Прочитајте још:Лавров прозива председника САД: Обама није говорио истину о ракетном штиту у ЕвропиПутин још не диже руке од Асада„Све је ово танко, ударите Русима на нафту“
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА