Најновије

ДА ЛИ ЋЕ РЕГИОН ДОЖИВЕТИ МИР ИЛИ ПРИМИРЈЕ: Додик подржао Вучићеву иницијативу

БЕОГРАД – Председник Републике Српске (РС) Милорад Додик изјавио је синоћ да треба подржати иницијативу српског премијера Александра Вучића о успостављању једног дана сећања на жртве на простору бивше Југославије.
Вучић и Додик полажу венце у Дрину (Фото: принтскрин)

Вучић и Додик полажу венце у Дрину (Фото: принтскрин)

Он је, гостујући у емисији „Правац” ТВ Пинк, нагласио да је то добра иницијатива премијера Вучића, која долази у правом тренутку и део је континуитета мировних напора које Србија чини на јачању помирења и сарадње у региону. Према његовим речима, та иницијатива треба бити подржана, пошто 20, односно 25 година није било довољно да се успостави стални процес помирења који би уједначио и имао исти стандард према страдању, и постоје различита виђења и реторика. Додик је указао да је у Сремској Рачи одржана заједничка церемонија на достојанствен начин, без иједног испада, ширења зле крви и мржње, те чак уз позивање на помирење и опрост, али не и заборав. Он је рекао да се Хрватској не може оспорити да обележава шта мисли да треба, али када обележавање добије елементе националистичког оргијања онда то шаље једну ружну поруку.
Прочитајте још:Вучић јавно поручио: Верујем Николићу, као што и он верује мени!Владика Григорије о Олуји: Памћење, али не злопамћење!
„Помало је несхватљиво да се обележава дан када је истерано 250.000 људи и убијено 2.000 цивила само зато што су били у избегличкој колони”, нагласио је Додик додајући да за страдања Срба на свим просторима бивше Југославије није нико одговарао. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА