Најновије

БИХ ТРАЖИ НОВАЦ: Србија нам дугује 30 милиона евра

Да се годинама само прича у празно, када је у питању пружање руке помирења од Србије према Босни и Херцеговини, потврђује и чињеница да Србија, односно Хидроелектрана Бајина Башта дугују Сребреници више од 30 милиона евра, изјавио је шеф кабинета начелника Општине Сребреница Нермин Аливуковић.
ХЕ Бајина Башта (Фото: ЕПС)

ХЕ Бајина Башта (Фото: ЕПС)

Подсетио је да је изградњом Хидроелектране Бајина Башта, велики део земљишта са подручја општине Сребреница потопљен, а до почетка рата у Босни и Херцеговини, хидроелелектране су уредно плаћале дуг за потопљено земљиште. "Почетком рата, то је стало, није се наставило ни након завршетка рата, без обзира на многе захтеве које је Општина Сребреница упутила органима власти у држави", казао је Аливуковић. По његовим речима тај дуг до данас прелази 30 милиона евра. Додао је да су током посете делегације Општине Сребреница у мају Влади Републике Српске добили обећање од потпредседнице Владе РС-а Сребренке Голић, али и од председника РС Милорада Додика да ће на првој заједничкој седници влада Републике Српске и Србије, у јуну ове године бити тачка дневног реда постизање договора око надокнаде за потопљено земљиште. Аливуковић је подсетио да је седница две влада одржана, али и да до сада Општина Сребреница није добила никакве информације везане за накнаде за потопљено земљиште. "Две трећине потопљеног земљишта је у власништву Општине Сребреница, а једна трећина у власништву србијанске општине Бајина Башта, и Бајина Башта редовно прима накнаду од Хидроелектране Бајина Башта и по подацима које ми имамо то је око милион евра на годишњем нивоу", навео је шеф кабинета начелника Сребренице у изјави Фени.
Прочитајте још:СТИЖЕ ПОЈАЧАЊЕ: Гашић купује два нова руска хеликоптераСрпска листа: Није Тачи премијер, него МустафаНЕ ОДУСТАЈЕ ОД НАМЕРЕ ДА СРБЕ ПРОГЛАСИ ГЕНОЦИДНИМ: Суљо закувава преко Амера и Енглеза!
Извор: Klix.ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА