Најновије

Џомић: Повратком у Црну Гору сам победио

Парох подгорички Велибор Џомић изјавио је да је његов повратак у Црну Гору, након полугодишњег изгнанства, показао да је концепција председника Скупштине Црне Горе Ранка Кривокапића за прогон свештенства и Цркве "разбуцана", истичући да је повратком победио, али не државу, већ неодговорне појединце који су злоупотребили своје функције.
Џомић (Фото: ЈуТјуб)

Џомић (Фото: ЈуТјуб)

"Не би ме чудило да ме (лидер СДП-а) Кривокапић окриви и за расцеп у својој партији", рекао је Џомић за подгорички "Дан" по повратку у Црну Гору из које је протеран пре шест месеци решењем Министарства унутрашњих послова. Џомић је оценио да је евидентно да је његов повратак изазвао бујицу изјава појединих незадовољника. "За мене то није неочекивано. Видим да сам назван некаквим специјалцем ДПС-а. Нисам ничији специјалац. Јесам специјалиста у свом послу, ако то није нескромно да кажем, за разлику од Кривокапића који је дилетант у ономе чиме се бави", додао је Џомић. Он каже да му је жао Кривокапића и министра унутрашњих послова Рашка Коњевића зато што су високе функције на којима се налазе драстично злоупотребљавали у личне и партијске сврхе, наводећи да ће томе врло брзо доћи крај. "Не дај Боже да ме Ранко Кривокапић хвали у својим саопштењима, морао бих озбиљно да се запитам да ли је све у реду са мном као човеком и свештеником", поручио је Џомић. Он истиче да је лавина незадовољства због његовог повратка очекивана, као што је била очекивана и лавина незадовољства хиљада верника различитих националних и политичких опредјељења који су са згражавањем доживели његов прогон из Црне Горе. "Мојим повратком у Црну Гору ова ствар није завршена. Не сматрам да сам победио државу. Упорно говорим да не водим битку са државом. Тражио сам грађански статус који је минималан - право на привремени боравак са обавезом да га сваке године продужавам. Ево већ пета година како ми то не дају, иако овде живим двадесетак година. Јесам победио, али не државу већ неодговорне појединце који су злоупотребили своје функције", навео је Џомић. Он је најавио да га у наредном периоду очекују три поступка, од којих је први пред Управним судом. Ту ће се, уверен је, показати да ли је МУП донио шесто законито или незаконито решење. "Неизмерно сам срећан што сам се вратио у Црну Гору... Стигао сам преко Пребиловаца где сам био на великој свечаности освештању Храма Васкрсења Христовог у том селу које је симбол мучеништва и страдања. Дошао сам заједно са митрополитом Амфилохијем и браћом свештеницима", рекао је Џомић. МУП Црне Горе донио је одлуку да Џомић напусти Црну Гору на основу мишљења Агенције за националну безбедност (АНБ) да представља опасност за државну безбедност. Он је 8. фебруара напустио Црну Гору. Одлуку је касније оборио Управни суд, али Џомићу није дозвољен прелазак границе из Србије у Црну Гору. Џомићев повратак у Црну Гору уследио је након најновије процене АНБ да он више не представља претњу по националну безбедност.
Прочитајте још:Протерани свештеник Џомић се враћа у Црну ГоруПОВАМПИРЕНО УСТАШТВО: Усташки графити и увредљиве поруке и на плажи!ОКУПИРАЛИ ХРВАТСКУ: 15 хиљада Јеховиних сведока стигло у Загреб
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА