Најновије

ПЕВАЛА ИМ НА ДАН ЖАЛОСТИ: Сандра Африка забављала хрватске националисте на годишњицу Олује!? (ВИДЕО)

Пред више од 2.000 људи у месту надомак Шибеника, она је Хрвате забављала нумером Младена Грдовића, која је незванична химна хрватских националиста.
Сандра Африка (Фото: Фејсбук)

Сандра Африка (Фото: Фејсбук)

Певачица Сандра Африка певала је незваничну химну хрватских националиста и то на дан жалости који је Србија организовала како би одала почаст жртвама "Олује". Само неколико дана пре овогодишњег Дана жалости у Србији због погрома свих наших људи у Хрватској током операције "Олуја", певачица Сандра Африка певала је у Водицама песму "Далматинац сам". Пред више од 2.000 људи у месту надомак Шибеника, она је Хрвате забављаЛа нумером Младена Грдовића, која је незванична химна хрватских националиста. "Далматинац сам, ту сам рођен ја. Плаво море зна да је волим ја, вилу са Јадрана. Далматинац сам, ово је мој дом, ту су моји дидови давно сидро бацили, мене везали", орлили су се стихови усред Шибеника, где се спремало велико славље због операције "Олуја", у којој су Хрвати 1995. године заузели Српску Крајину. Сандра није марила што је истовремени у њеној земљи проглашен Дан жалости због свих жртава "Олује" и 280.000 прогнаних Срба, већ је углас са публиком дизала атмосферу до усијања уз стихове којима велича Хрватску. У тренутку кад аје овај снимак процурио у јавност, дошлчо је до сукоба између Африкиних фанова из ове две земље. Док су је Срби кривили, не зато што је певала, већ због реперторара и тајминга који је изабран за извођење те нумере, Хрвати су је величали. Наши суседи правдали су Сандрин наступ и песму и тиме што јој је баба Далматинка и позвали се на то да је чувени певач који велича усташе Марко Перковић Томсон, такође певао у Београду. Сандра је, иначе веома популарна у Хрватској, нарочито у Осјеку и то јој нико досад није замерао. Иако је имала само седам година када се читава операција одиграла, сасвим сигурно је свесна колико су ти моменти за све Србе болни, нарочито тих првих дана августа када се све догодило. Африка је, иначе, певала у Водицама другог августа. Млада певачица се бранила тиме да има оба гена и хрватски и српски. "Музика не познаје границе, зато је не мешам са политиком. Мени је бака Далматинка, тако да се оссећам подједнако као Српкиња и Хрватица. Музику волим и њом се бавим, а не размирицама. А овако се Сандра похвалила наступом на својој ФБ страници:
02.08.2015. Club Hacijenda Vodice Hr 2000 ljudi i Dalmatinac Posted by Sandra Prodanovic Afrika-Official on понедељак 3. август 2015.
Прочитајте још:
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА