Најновије

УЛТИМАТУМ: Дан за жртве - после српског признавања Косова

Саветник албанског премијера Албаније, Шкељзен Малићи рекао је  да је предлог премијера Србије о заједничком дану сећања на жртве на први поглед прихватљив.

Вучић у Тирани (Фото: botasot.info)

Вучић у Тирани (Фото: botasot.info)

Он додаје да је за будућност региона заиста важно створити нову климу добросуседских односа и сарадње, али истиче да постоје две ствари које изазивају сумњу и отпоре. - Прво, за тај циљ није баш неопходно да се на чело агенде стави проглашење дана када ћемо се сећати свих жртава. Тај начин симболичког помирења подсећа на онај тип нивелисања жртава као када су у Србији "помирени" партизани и четници. Та тема је деликатна и треба је оставити за крај, када се успоставе многи облици сарадње и поверења међу државама и народима - напомиње Шкељзен. Према његовим речима, у случају Косова, Србија би пре оваквог "помирења" требало да призна независност Косова и одговорност за злочине и разарања који су чињени у име државе и "српства". - Друга ствар која шкрипи у изјави је персонализирање, карактеристично за Вучићев дискурс. Можда су медији одговорни за тај утисак, јер су у наслов Вучићеве изјаве углавном поентирали да ће он бити тај који ће "помирити регион". Као да ће се Вучић сам изборити за помирење. Међутим, у самој изјави ипак има реалистичнијих момената које треба поздравити - закључује саветник у кабинету премијера Албаније.
Прочитајте још:Одлаже се примена Закона о специјалном судуДАЧИЋ: Ескалација насиља у Украјини алармантнаДСС тражи од Вучића: Пензије вратити на ниво пре смањења!
Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА