Најновије

СРПСКЕ СВЕТИЊЕ ГРАЧАНИЦА И ДЕЧАНИ ПАДАЈУ У РУКЕ АЛБАНАЦА: Паклени план Хашима Тачија

Шеф дипломатије тзв. Републике Косово Хашим Тачи обратио се писмом Унеску са захтевом да ова организација прими у чланство Косово, пошто су УН то одбиле, тиме је врућ кромпир доспео у руке Ирине Бокове, генералног директора ове организације.
Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

Шеф српске дипломатије и први потпредседник Владе Србије Ивица Дачић каже да је позитивна чињеница то што је УН одбио да поднесе захтев у име Косова, јер то потврђује да светска организација поштује Резолуцију 1244. – Ако буде поштована досадашња процедура, захтев Косова неће доћи на дневни ред Унеска, осим ако не буде политичких притисака, који се нажалост, не могу искључити – рекао је Дачић. Подсетимо на листу Унеска уписани су српски манастири Високи Дечани, Грачаница, Пећка патријаршија и Црква Богородица Љевишка. Те српске светиње би, уколико би Косово ушло у Унеско, прешле под заштиту Приштине, што је за Србију неприхватљиво. Кораци до чланства: – Подношење захтева – Гласање у ИО Унеска – Изјашњавање чланица на Генералној конференцији – Потписивање Устава Унеска – Ратификација Устава у парламенту кандидата за чланство
Прочитајте још:ИДИЛА ВУЧИЋ-НИКОЛИЋ: Желе да изгледа да конфликта нема, али разлике постојеРАСПАД ДВЕРИ: Глишић тврди да је Обрадовић „фирер“!Мађари граде дуплу ограду ка Србији?
Извор: Вечерње  новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА