Најновије

САД СПРЕМА БИОЛОШКИ НАПАД? Америчке био-лабараторије ничу уз границу са Русијом

МОСКВА - Москва је забринута због постојања био-лабараторија војске САД у Грузији, Украјини и Казахстану, која се могу користити за производњу компоненти биолошког оружја, рекао је извор РИА Новости.
Илустрација (Фото: Јутјуб)

Илустрација (Фото: Јутјуб)

- Русија мора да реагује на то што војни ресор САД, у суштини, на нашој граници гради биолабораторије са високим степеном безбедности, које би, између осталог, могле бити намењене и за производњу елемената биолошког оружја“, изјавио је неименовани извор на сусрету стручњака држава чланица Конвенције о забрани развијања, производње и складиштења бактериолошког (биолошког) и токсичног оружја и о њиховом уништавању. Амерички војне лабораторије налазе се у Грузији, Украјини и Казахстану а да при томе, ове земље немају одговарајући ниво стручности у области биотехнологије. Руска страна сумња да су лабораторије отворе у овим земљама како би се избегло поштовање Конвенције о забрани развијања, производње и складиштења бактериолошког (биолошког) и токсичног оружја и о њиховом уништавању. Извор је истакао да је Русија изразила забринутост директно америчким властима, али да није добила одговор. Због ћутања САД приморана је да са  међународно-правног становишта захтева расправу о овим питањима у оквиру Конвенције о забрани биолошког оружја. - Имамо сумњу да се акције САД на крају отићи у правцу кршења Конвенције о забрани развоја, производње и складиштења биолошког и токсичног оружја и о његовом уништавању - нагласио је извор. Подсетимо се да је у априлу, руско Министарство иностраних послова саопштило да Москва подржава јачање Конвенције о забрани биолошког и токсичног оружја  и да је спремна на сарадњу у овој области са свим заинтересованим странама.
Прочитајте још:Александар Домирн: Амерички избори – плес по грабуљамаРУСКИ ЕКСПЕРТ: Украјинци ће кренути у продор и упашће у нови „котао“
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА