Најновије

СВИЂА МУ СЕ: Сноуден неће да иде из Русије

МОСКВА - Бивши сарадник специјалне службе САД Едвард Сноуден нема намеру да у блиској будућности напушта Русију, рекао је његов адвокат Анатолиј Кучерена.
Звиждач! (Фото: ЈуТјуб)

Звиждач! (Фото: ЈуТјуб)

„Он (Сноуден) је добро и у Москви“, преноси „Руска служба новости“ речи адвоката Кучерене. Сноуден је у марту послао јавни захтев за пружање политичког азила у Швајцарску, где је раније радио у америчкој Агенцији за националну безбедност (НСА). Бивши сарадник ЦИА предао је 2013. године листовима Washington Post и Guardian низ тајних докумената о програму шпијунирања специјалних служби САД и Велике Британије на интернету. Ова информација је изазвала буру у јавности.
Прочитајте још:У саставу украјинске армије налазе се официри западних земаљаЏихадисти обезглавили и разапели 12 људи
Сноуден је у јануару објавио документа из којих се види да је глобално шпијунирање на интернету само почетна фаза војне сајбер стратегије. Наредна фаза је израда и инсталирање вируса који избацију из строја објекте критички важне за инфраструктуру противника. Русија је 2013. године пружила Сноудену политички азил. У августу ове године Анатолиј Кучерена је саопштио да је Сноудену продужен боравак у Русији за три године. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА