Најновије

Решите се лошег задаха!

Иако ће жвака или ментол бомбона донекле побољшати стање, ово решење је краткотрајног даха. Прање зуба је врло битно, али не и најбитни корак, наводе бразилски научници. Оно што вам је потребно је комплетна стратегија.
Не морате да се кријете, има решења (фото: Јутјуб)

Не морате да се кријете, има решења (фото: Јутјуб)

Лош задах узрокују испарљива сумпорна једињења која настају услед активности бактерија које настањују уста. Њихово присуство може проузроковати настанак каријеса, инфекција и бројних других обољења. Али, према истраживању објављеном у магазину “Clinical Perodontology”, највећи проблем представља језик. Наиме, ова велика област испуњена је великим бројем пукотина и удубљења које представљају идеално окружење за прекомерно размножавање микроорганизама. Зато и не чуди што су у засебним студијама научници из Јапана установили да су наслаге на језику имају највећи утицај у настанку испарљивих сумпорних једињења. То такође објашњава зашто је непријатан дах најјачи ујутру, с обзиром на то да се преко ноћи наслаге гомилају на језику. Прва, и најбитнија ствар, у неутралисању непријатног задаха била би добра хигијена језика. Језик можете чистити пластичним влакнима или специјалним наборима на полеђини четкице за зубе. Набори свакако представљају бољу опцију јер плитки пластичњи рељеф омогућава ефикасније механичко уклањање наслага на језику, за разлику од четкања које би могло да проузрокује дубље завлачење бактерија у наборе језика. Такође, користите зубни конац најмање двапут дневно. На тај начин уклонићете ситне честице хране чије труљење узрокује настанак сумпорних испарења. Тачно је да ово није никаква новост, али је чињеница да се мали број људи придржава овог савета. Последњи савет - редовно хидрирајте своја уста. Недовољна количина пљувачке узрокује таложење наслага којима бактерије почињу да се хране, а затим и прекомерно размножавају, а као резултат настају испарљива сумпорна једињења.
Прочитајте још: Сва козметика је пуна отрова!Рецепт стар 5.000 година: Користите га на сваких 5 година и заборавите на болести!
Извор: dnevno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА