Најновије

СКАНДАЛ У СРС: Шешељев секретар фалсификовао диплому

БЕОГРАД - Мирољуб Игњатовић, секретар Извршног одбора СРС Војислава Шешеља, фалсификовао је диплому Московског државног универзитета Ломоносов.
Конференција СРС (Фото: СРС)

Конференција СРС (Фото: СРС)

Како "Блиц" сазнаје, судско веће Првог основног суда у Београду утврдило је да је Игњатовић у мају 2008. године од Н.Н. лица у Београду набавио лажну јавну исправу - диплому универзитета Ломоносов на своје име, на којој пише да је 24. јуна 2002. дипломирао физику. - Фалсификат је први открио Иван Нинић, заменик генералног секретара СРС, који је о томе прво обавестио Вјерицу Радету и Немању Шаровића, а како они нису реаговали, обавестио је и Војислава Шешеља. Случај је завршен тако што је Нинић избачен из странке, а Игњатовић постављен за главног секретара - каже за "Блиц" један високи функционер СРС. Избачени Нинић је, како наводи, о свему обавестио Јавно тужилаштво, које је против Игњатовића поднело кривичну пријаву, по којој је и осуђен на три године затвора условно. У тој кривичној пријави се види да се Игњатовићевом дипломом бавио чак и Интерпол, али, каже извор "Блица", све то лидеру радикала није било довољно да га бар смени. На парламентарним изборима 2012. Игњатовић је био на изборној листи СРС, и то на 29. месту, а као звање је наведено да је дипломирани теоријски физичар. Међутим, у судском поступку је утврђено да Игњатовић никада није ни уписао престижни Московски универзитет.
Прочитајте још:ГЕНЕРАЛ МЛАДИЋ СУДИЈИ: Послаћу ти литар ракије „фронтоваче“!Ево шта се деси кад три Муслимана изаберу погрешног Руса за тучу! (ВИДЕО)
Лидер СРС Војислав Шешељ каже за "Блиц" да се сећа да је Игњатовића Тужилаштву пријавио један од чланова СРС, и да се све дешавало када је он био у Хагу. - Он ту диплому никада није користио и ко зна где ју је набавио. У странци никада није радио са дипломом високе стручне спреме. То би могло да буде спорно ако је он кандидат за неку политичку функцију, а није. Он у Извршном одбору обавља административне послове, али морам да кажем и да смо његовим радом у странци задовољни - прича Шешељ. На питање да ли ће Игњатовића на неки начин санкционисати, Шешељ је упитао "шта бисте ви на мом месту урадили", али је додао да Игњатовић јесте био на посланичкој листи СРС 2012, али не и 2014. Извор: БЛиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА