Најновије

АМЕРИЧКИ ЗВАНИЧНИЦИ НЕЗАДОВОЉНИ: Савез Украјине и САД показује знаке истрошености

Украјинско руководство је све више исфрустрирано због парализе у америчкој политици, која је довела до недостатка муниције за трупе на фронту, наводи "Њујорк тајмс".

Војни савез између Украјине и САД који траје већ више од две године показује знаке истрошености, јер су високи амерички званичници незадовољни украјинском стратегијом, док је Кијев разочаран због недостатка муниције, преноси "Њујорк тајмс". 

"Више од две године након што је склопљен савез, везе између Сједињених Држава и Украјине показују знаке истрошености, уступајући место обостраном разочарењу и утиску да су се односи заглавили у колотечини", пише амерички лист.

Наводи се и да амерички војни стратези и званичници, укључујући министра одбране Лојда Остина заступају становиште по ком Украјина "мора да сконцентрише своје снаге на једну по једну велику битку", док Кијев троши енергију и ресурсе у борбама за градове који према мишљењу САД немају стратешки значај, попут Авдејевке.

Са друге стране, украјинско руководство је "све више исфрустрирано због парализе у америчкој политици, која је довела до недостатка муниције за трупе на фронту".

Осим тога, "Њујорк тајмс" пише и да је део Пентагона критиковао летњу офанзиву украјинске војске.

"Контраофанзива је пропала. Поједини званичници Пентагона кажу да напоре прошлог лета уопште не сматрају контраофанзивом", преноси амерички лист.

Подсећања ради, украјинске снаге су почетком јуна 2023. године покренуле дуго најављивану офанзиву у настојању да пробију руске линије одбране на југу и продру све до обале Азовског мора како би одсекли Крим од остатка руских територија. Ово им није пошло за руком, па је након вишемесечних борби и огромних губитака у људству и техници, резултат "украјинских напора" било заузимање 14 села и око 200 квадратних километара.

РУСКИ ГЕНЕРАЛ УПОЗОРИО: Могућ велики рат у Европи!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА