Најновије

Три типично женска проблема и решење за њих!

Имате јаку главобољу? Помишљате на најгоре? Полако, опустите се. Неки симптоми вас могу претворити у хипохондра – важно је да не подлежете паници.
Илустрација (Фото: pixabay.com)

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Симптом: стално сте уморни

Ако сте просечна запослена жена, уз то и мајка, најчешћи узрок умора је недостатак сна или слободног времена. Други разлог је недостатак гвожђа у крви због обилних менструација. Ако сте помислили да је у питању синдром хроничног умора, знајте да је то изузетно тешко стање и не личи на обичан умор. Шта можете учинити: Узмите слободне дане и једите доста воћа и поврћа. Када отићи код доктора: Ако умор прате болови или губитак телесне тежине.

Симптом: сталне главобоље

Ни не помишљајте да имате озбиљне проблеме. Далеко је вероватније, нарочито ако бол почиње крајем дана, да патите од главобоља напетости, које настају кад стрес изазива контракцију мишића главе и врата. Шта можете учинити: Ако патите од главобоље напетости, потребно је лечити узрок, рецимо стрес, болове у леђима или умор очију. Али, бол можете ублажити ако ухватите прамен косе у близини болног места и лагано га вучете и уврћете неколико секунди. Тако стимулишете улив крви у лобању и ублажавате пулсирање у глави. Кад отићи код доктора: Глабовоље праћене слабошћу у удовима или проблемима с видом захтевају хитан преглед.

Симптом: обилна менструација

Најверојвтнији узрок је хормонске природе. Претходна менструација вам је вероватно била слабија или је нисте ни добили, па сада ваше тело то надокнађује. Шта можете учинити: Причекајте следећу менструацију, проблем је можда само привремен. Кад отићи код гинеколога: Ако проблем траје дуже од три месеца или губите превише крви.
Прочитајте још:ОТИЧУ ВАМ СТОПАЛА: Радите следеће!Депресија доводи до инфаркта
Извор: portaloko.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА