Најновије

Русија и Кина имају нову мету: Јапан (ВИДЕО)

Борбени авиони кинеске и руске војске учествовали су у заједничкој вежби у Јапанском мору, што је схваћено као провокација. Додатном повећању тензије допринео је и термин одржавања војне вежбе, у јеку сукоба Кине и америчких савезника око територије у Јужнокинеском мору.
Ј-11Д (Фото: lt.cjdby.net)

Ј-11Д (Фото: lt.cjdby.net)

Четири авиона, два Ј-10 и два ЈХ-7 учествовала су у војној вежби. Уз њих је летео и пети авион, КЈ-200, који је издавао директиву ловцима и диктирао темпо вежбе. Војна вежба је одржана на територији која је у саставу Јапанског мора: у заливу Петар Велики, на самом истоку Русије, недалеко од Владивостока. Кина се нашла на мети критике и оптужби након што је, према тврдњама Јапанаца, незаконито заузела територију у Источнокинеском мору и на њој изградила нафтне платфоме. То је разбеснело званични Токио, јер је реч о, како кажу, "заједничким водама". Реаговали су и њихови савезници Американци, који су осудили тај потез Кинеза, саопштивши да "доприноси нестабилности и тензији у региону". Вежба је дошла као епилог прошломесечног потписивања стратешког партнерства о војној сарадњи између Русије и Кине. Портпарол кинеског Министарства одбране Јанг Јуђун изјавио је да је ово само почетак, те да ће бити још заједничких вежби две државе. Навео је да ће Кина учествовати са борбеним авионима, разарачима, фрегатама и помоћним пловилима, док ће Руси послати носаче, подморнице и хеликоптере.
Прочитајте још:КИНЕСКО ТРЖИШТЕ УНИШТИЛО ЕВРОПСКЕ БЕРЗЕ: Ево које државе ће највише патити након економске катастрофеПургин: Рат ће почети и без Порошенковог наређења!Земан: Мигранти покуповали све маказе у Србији и секу мађарску тарабу
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА