Најновије

Вулин: Споразум о ЗСО у корист српске заједнице

БЕОГРАД - Споразум о Заједници српских општина (ЗСО) је велика прекретница за Србе на Косову и Метохији, јер даје значајна овлашћења Србима на КиМ, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.
Вулин (Фото: Јутјуб принтскрин)

Вулин (Фото: Јутјуб принтскрин)

"Веома сам задовољан квалитетом споразума који је постигнут са пуно напора и дипломатске борбе, ово је квалитетан споразум донет у корист српске заједнице, иако га је Приштина дуго избегавала и покушавала да спречи", рекао је Вулин и додао да је овај споразум донео и више од очекиваног. Каква овлашћења буду Срби желели на свом локалном нивоу ће зависити од њих самих, додао је Вулин и навео да ће од њих и њихових представника зависити у којој мери ће то искористити за побољшање живота. Вулин је навео да ће споразумима бити заштићена слобода кретања, безбедност грађана, и подвукао да ће се коначно одредити разграничења у Брђанима, између Северне и Јужне Косовске Митровице, а и сами Срби ће моћи да контролишу ситуацију са насељавањем и градњом у Северној Митровици. "Споразум о енергетици је такође важан, као и о имовини, јер ће Србија моћи да настави да управља имовином а да неће довести у питање Бриселски или било који други споразум", казао је он. Вулин је рекао да ће људи на Косову моћи да наставе да живе као и до сада, као било где у Србији да користе телекомуникације, а да притом не повреде статусну неутралност. Министар је поновио да је ово велики политички успех за Србију и честитао председнику Владе на постигнутим споразумима.
Прочитајте још:Полиција забранила протест против азиланата, десничари спремили одговорХАОС И У МАЂАРСКОЈ: Полиција бацила сузавац на мигранте, стиже и војска
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА