Најновије

Ухапшени због смрти миграната у хладњачи

Полиција је у Мађарској ухапсила седморо осумњичених за смрт 71 избеглице, чија су тела нађена у камиону хладњачи на аутопуту код аустријског места Парндорф. Бечки дневник "Кронен цајтунг" наводи да је опсежна полицијска акција, у сарадњи са мађарском полицијом, довела до хапшења најмање седморо људи.
Хладњача са мртвим мигрантима (Фото: Принтскрин)

Хладњача са мртвим мигрантима (Фото: Принтскрин)

Према резултатима истраге, хладњача од 7,5 тона је у среду, рано ујутро, кренула из Будимпеште, а око девет сати пре подне била је на мађарско-аустријској граници, коју је прешла током ноћи. У четвртак рано ујутро, између пет и шест сати, камион је остављен у зауставној траци на аутопуту А4 код аустријског места Парндорф.  У камиону, који су кријумчари користили за пребацивање илегалаца, који је контролисан након дужег стајања у засутавној траци аутопута код места Парндорф, пронађено је 71 тело. Према информацијама из Министарства унутрашњих послова, настрадале избеглице су одрасле особе, мушкарци и жене, а није било деце.
Прочитајте још:СТОТИНЕ НЕСТАЛИХ: Потонуо брод пун миграната код либијске обале (ВИДЕО)СВЕ СУ БЛИЖИ: ИД заузела територије на само 20 километара од Турске
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА