Најновије

ВУЧИЋ ОДБРУСИО ЕВРОПИ: Много причате, а мало радите - ниједну кризу нисте решили!

БЛЕД - Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас у Бледу да га више брине све што се дешава у БиХ него албанско-српски односи.
Александар Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Александар Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Учествујући на Стратешком форуму у Бледу, Вучић је рекао да је БиХ његова највећа брига. Вучић је на панелу „Нови глобални поредак: конфронтација или партнерство“ критиковао спорост са којом се Европа суочила и реаговала на мигрантску кризу, те указао да се на такозвано свеобухватно решење чека већ шест месеци. „Србија и њени грађани `европскији` су од самих Европљана када је реч о мигрантској кризи“, рекао је Вучић и додао да је Србија спремна да преузме свој део одговорности у оквиру заједничког, свеобухватног решења. Вучић сматра да је Европи требало превише времена да реагује, подсећајући да је много дискустовано о разним кризама, као што су сиријска, украјинска и друге, а да ниједан проблем није решен. Он је изразио наду да ће ЕУ бити свесна да је боље да се суочи са конкретним питањима, а тако и изазовима на западном Балкану, преносе медији.
Прочитајте још:ДСС са француским Националним фронтомСПРЕМАЈУ НАМ РАТ: Диже се „Прешевска долина“ – траже исти статус као ЗСО на Космету!
Премијер Србије је указао да су велики ратови почињали у региону западног Балкана, а не у Украјини, која је у фокусу, а за чије решавање није оптимиста. Претходно је Вучић на свом „Твитер“ налогу написао да ће Србија прихватити један број миграната и да је то чини више Европљанима од неких других. Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА