Најновије

ПРИСЛУШКУЈУ НАС НА ЈАВНИМ МЕСТИМА: Ево листе локација у Београду где се појављују сумњиви сигнали!

Центар Београда, као и најфреквентнија места у граду, међу којима су и популарни тржни центри, прекривена су лажним базним станицама, уређајима помоћу којих се пресрећу разговори, СМС-ови и убацују шпијунски софтвери у телефон.
Београд - пази, слуша се (Фото: ЈуТјуб)

Београд - пази, слуша се (Фото: ЈуТјуб)

Онај ко управља тим уређајима може да прати и кретање особа које су у њиховом домету, комуникацију СМС-овима и да мења садржај порука. Списак локација на којима се појављују сумњиви сигнали: - Стари Меркатор, Булевар Михаила Пупина - Палата Србија, Булевар Михаила Пупина - Делта сити, угао Јурија Гагарина и Агостина Нета - Аутопут Е-70, на кружном току код искључења код Арене и у близини СУП Вождовац, Хитне помоћи и Аутокоманде - Делегација ЕУ, Владимира Поповића - Скупштина Србије, почетак Булевара краља Александра - Председништво, Андрићев венац - Влада Републике Србије, угао Немањине и Кнеза Милоша - Министарство спољних послова, Кнеза Милоша - Министарство одбране, угао Кнеза Милоша и Бирчанинове - Ужичка и Толстојева, резиденције амбасадора САД и председника Србије - Амбасада САД, Булевар кнеза Александра Карађорђевића 92 - Зграда Генералштаба ВС, Незнаног јунака 38 - Устаничка, код душановачког паркића - Крај Булевара, код окретнице трамваја - Звездарска шума, у близини Астрономске опсерваторије Драгаш: Поједине интересне групе и стране службе имају могућност да то раде Орхан Драгаш, директор Међународног института за безбедност, каже да пресретање телефонских разговора, порука и имејлова није једноставно и да то могу радити само стручњаци. -Не изненађује ме покушај обавештајног продора интересних група или неких страних служби према нашој влади и премијеру. Осим што поједине интересне групе или стране службе имају могућност да то раде, оне имају и разлоге да унапред знају шта наша влада, односно премијер, мисли и хоће да уради. Посебно јер је премијер ушао у озбиљан и широк рат против организованог криминала, спроводи снажне реформе које многим тајкунима нису по вољи. А што се евентуално интереса страних служби тиче, он је јасан. Вучић доноси велике и јасне одлуке - наводи Драгаш. Он наглашава да је посао наших безбедносних служби, а посебно њиховог контраобавештајног дела, управо откривање, спречавање таквих нелегалних поступака, као и заштита носилаца власти. - Што се тиче постављања система који симулирају базну станицу, та технологија је већ застарела јер то представља активан облик пресретања и прислушкивања, које наше службе лако могу да открију. Све се више користи пасивни систем за прислушкивање који не емитује никакве сигнале који би могли бити откривени скенирањем или другом спектар анализом. Питање ко то може да има је питање за службе безбедности Србије - наглашава Орхан Драгаш.
Прочитајте још:Постоји ли босански језик? Ево шта каже Иван Клајн, стручњак за српски језикНа школама у Приштини плакати „Не заједница“ПРАВОСЛАВНИ ОДГОВОР: Ухапшени браниоци Ваљевске Грачанице певају у полицијској марици (ВИДЕО)
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА