Најновије

ДСС: Слика мртвог дечака на обали је право лице Европске Уније

БЕОГРАД - Слика мртвог дечака на обали мора, код Бодрума, која је обишла свет , представља право лице Европске Уније. Само они који не желе или неће то не схватају, саопштила је Демократска странка Србије.
ДСС (Фото: ДСС)

ДСС (Фото: ДСС)

Начином на који се односи према недаћама несрећних људи из Сирије, Авганистана, Ирака, Либије, Европска Унија показује непатворено лицемерје. Ова „ заједница европских држава“ је прво, следећи САД, преко НАТО пакта, директно допринела уништавању живота милиона људи. Сада, одступајући од вредности које је сама прокламовала, а међу њима је поштовање људских права, Европска унија, то оличење толеранције, допушта да бебе и деца умиру најстаршнијом смрћу, стоји у саопштењу Демократске странке Србије. Европска Унија која је годинама водила расправу да ли треба да у сопственим актима спомиње „хришћанске корене“ или не, је ћутала је када су уништаване хришћанске заједнице у Ираку и Сирији, није ни реч рекла када су, у ратовима које је организовала, нестајали православни епископи, каже се у саопштењу ДСС-а. Европска Унија данас не дозвољава људима са купљеним картама да уђу у возове, која им уписује бројеве у подлактице, за коју чак ни сопствени прописи не значе ништа, када диже ограде на границама. Да ли су бодљикаве жице, којима државе Европске уније штите себе можда део Хелсиншке повеље о људским правима или су евентуално инкорпориране у Универзалну декларацију о људским правима? Подсетићемо да је та „вајна“ Европа 1938 године, након Аншлуса затворила границе , те европске државе нису примале јеврејске избеглице. Слично су урадиле и САД, а пут је био отворен или веома значајнима или веома богатима. Шта је било даље , то знамо, а што је данас, говори нам тело трогодишњег дечака на бодрумској плажи које је метафора односа ЕУ, САД и тзв. западне цивилизације према остатку света, поручују из ове странке. Оваквој Европској Унији Србија не треба да припада. Са таквима нама није место. На то нас обавезује трогодишњи дечак на бодрумској плажи, кажу у ДСС-у.
Прочитајте још:САХРАНА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ: Да ли ЕУ умире или „цркава“ у Србији!?ШЕШЕЉ О ИЗБОРИМА И ПАТРИОТСКОМ БЛОКУ: О ДСС-у и Дверима, о Нашима и Образу…
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА