Најновије

ДА БУДЕ МУШКО: Може ли се планирати пол бебе?

Неке од техника којима се родитељи служе укључују одређени стил исхране, темпирање зачећа према кинеском календару, али и одређене секс-позе.
Илустрација (Фото: pixabay)

Илустрација (Фото: pixabay)

Иако ће већина рећи како им је најважније да се дете роди живо и здраво, људски је имати одређене преференције према полу будуће бебе - нарочито ако сте у ситуацији да имате већ три девојчице и жарко бисте желели дечака или обрнуто. Премда не постоји поуздана метода која ће осигурати одређени пол, постоје одређене технике које могу повећати шансе за добијање девојчице или дечака. 1. Кинеска карта пола Иако научници оповргавају поузданост ове методе, студије су показале да она има најмање преко 50 одсто успешности. Према њој, елементи земље, ваздуха, ватре и воде у духу родитеља могу утицати на срећу и зачеће детета одређеног пола, а рачуна се на темељу доби мајке у време зачећа, као и сам месец зачећа. 2. Метода др. Ландрума Шетлеса Ова техника има одређену научну вредност, а др. Шетлес тврди како има преко 80 одсто успешности ако пар жели дечака и око 75 одсто за девојчицу. Темељи се на темпирању секса према овулацији. Тако они који желе дечака треба да планирају секс на сам дан овулације, док они који желе девојчицу то треба да учинине три до четири дана пре овулације. Шетлес тврди како је његова метода тачна јер је полна ћелија гамета која носи X хромозом и резултира девојчицом већа па се спорије креће, али дуже живи од Y (мушког) хромозома који је мањи, бржи и краће живи. 3. Утицај исхране Ова метода већином добија позитивне критике од новопечених родитеља, а темељи се на веровању да исхрана будуће мајке утиче на пол детета јер мења pH киселост репродуктивног тракта. Y хромозоми тј. мушки најбоље "успевају" у алкалној средини, док X женски хромозоми више воле киселу средину. Тако, ако пар жели дечака, мајка треба да једе пуно меса, јаја, и уопште намирница богатих протеинима. За цурицу, добра је прехрана богата калцијумом - па жена треба пити пуно млека, али и јести рибу, зелену салату... Према истраживањима, ова метода је успешна у око 80 одсто случајева. 4. Метода 0+12 Ову је методу открила једна аустралијска мајка која је имала шест синова и године је провела надајући се кћерки. Након што је испробала бројне методе, одлучила је испробати секс тачно 12 сати након овулације, коју је мерила тракицама које се могу купити у апотеци. Успела је и након само једног односа добила девојчицу. Током година, ова се метода показала 70 одсто поузданом. 5. Намештање у одређену позу Ово је једна од врло популарних метода која се такође темељи на бржем кретању мушких сперматозоида и споријем оних женских. Киселост вагине угрожава зачеће дечака, па они који желе да беба буде мушко треба да користе позе које омогућавају дубоку пенетрацију у доба овулације.
Прочитајте још:Алергија на амброзију: Направите сок уз који се лакше дишеСваки грам ове намирнице може да вас угоји (а није шећер)
Извор:  24sata.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА