Сок купуса је богат влакнима, која помажу у спречавању дијабетеса, јер успоравају апсорпцију шећера у телу.
Сок купуса је заиста делотворан у лечењу дијабетеса јер регенерише оштећене ћелије панкреаса, и учинковитији је од купус салате, јер целулоза која се налази у купус салати може да изазове болове у стомаку. Сок купуса је богат протеинима, витамином Ц, Б1, Б2, Б6, ПП, К, У, калијумом и магнезијумом. Научници верују да сок од купуса има антиоксидативна и анти-хипергликемијска својства која помажу у лечењу дијабетеса. Према налазима истраживања у 2008. години, откривено је да сок од купуса може да помогне и снижава глукозу у крви, и може да помогне у губљењу тежине.
Рецепт за сок од купусаПотребно вам је: - 3 шоље (675 г) исецканог зеленог купуса - 1/4 шоље (435 мл) дестиловане воде
Припрема: Најбољи начин да се припреми сок од купуса је помоћу соковника или блендера. Оперите купус темељно и исецкајте пре него што га ставите у соковник. Додајте дестиловану воду. Миксирајте купус и воду заједно на мањој брзини три минута. Када вода добије зелену боју са уочљивим комадићима купуса, мешајте смесу најјачом брзином 10 секунди. Сипајте смесу у посуду од 1 литра. Пијте сок док је свеж. Не држите сок од купуса више од 5 сати у фрижидеру. Пијте једну чаша сока од купуса пре сваког оброка.