Уколико ове намирнице подрегејете можете створити краткорочне последице по себе, попут пробавних проблема, али можете и трајно угрозити ваше здравље.
Целер Целер је једна од намирница коју не би требало да подрегавате. Уколико целер користите у припреми супе, након кувања га обавезно извадите из супе и поједите га свежег. Целер садржи нитрате који постају токсични уколико их поново подгревате.
Јаја Јаја, као што и сами знате, спадају у "рискантне" намирнице. Тврдо кувана јаја, кајгану или мусаку коју сте прелили јајима немојте подгревати. Паметније вам је да их оставите у фрижидеру и хладне поједете, уместо да их подгревате.
Спанаћ Спанаћ садржи нитрате који се услед стајања, али и поновног подгревања, претварају у канцерогене нитрате опасне по наше здравље. Због тога спанаћ поједите одмах након припремања и не остављајте га за касније, поготово не за сутрадан.
Кромпир Одмалена су нас учили да се кромпир не подгрева. Не само да више нема укус као свеже спремљен, већ постаје и токсичан. Кромир током загревања губи своје "здраве особине" и може постати опасан по здравље.
Печурке Печурке поједите одмах након припреме јер подгревањем се мења протеин у печуркама због чега може доћи до разних пробавних и желудачних проблема. Печурке након подгревања мењају и укус, због тога их никако не остављајте касније или за сутрадан.
Прочитајте још:Три величанствене ствари које ће се догодити вашем организму ако престанете да пијете газиране соковеЕМОЦИЈЕ ИЗАЗИВАЈУ РАК: Откријте који су најјачи окидачи тешких болести
Извор: Ало