Најновије

Вучић: Нећемо да градимо зидове на границама

БЕОГРАД - "У Србији има оних који би да протестују против миграната, и који тврде да је Србија угрожена због њих. А како је то Србија угрожена? Јесу ли нам отели нешто? Јесу ли нам урадили нешто лоше? Ми нећемо подизати никакве зидове. Ево видели сте да сад то и Македонија жели. Ми у томе нећемо учествовати", рекао је он.
Александар Вучић (фото: Јутјуб)

Александар Вучић (фото: Јутјуб)

Према његовим речима стратегија Владе за мигранте је "довољно јасна". "Ми морамо да градимо економски снажније друштво.Ми смо се показали као већи европљани него неки други који су у ЕУ. Србија ће се понашати као да је већ чланица ЕУ. Наш је посао да покажемо солидарност када су у питању избеглице. Ми морамо да будемо спремни. Само молим наш народ да не брине", изјавио је премијер. "Дошао сам да пре свега кажем да је Србија на путу успеха. Живимо у земљи у којој кукамо, а кукаћемо увек. Да ли знате неки период када су Срби били задовољни? Срби су толико били задовољни на пример Карађорђем да смо му одсекли главу", рекао је Вучић. Он сматра да "оно што ради Влада Србије у финансијском смислу данас то изгледа као апотека - чисто као суза". "Србија постаје озбиљна и одговорна земља. Мене интересује да Србија иде напред. Немци поштују код нас што први пут у Србији имају поузданог партнера. Оно што кажемо ми и урадимо", каже Вучић. Србија је постала озбиљна и одговорна земља, поручио је премијер Вучић и подвукао да је наша држава једина земља у Европи која је тешким реформама кренула напред. "Мене интересује да Србија иде напред....Оно што поштују код нас јесте што смо поуздан, ајде да не кажем партнер, већ неко са ким могу да сарађују и да знају да ћемо кад нешто кажемо то и да испунимо", рекао је Вучић, одговрајући на питање колико се пута ове године срео са немачком канцеларком Ангелом Меркел и шта то значи за Србију. Вучић је за РТС казао да се са Меркеловом сусрео пет пута ове године, те поновио да поштује и верује "у немачку реч". Србија је кренула, додао је и указао да је наша држава одбацила "политику лаких решења" и да постиже резултате после тешке године "ужасних поплава и тешког стања у нашој економији".
Прочитајте још:Дачић: Србија најјача у последњих 30 годинаВУЧИЋ О АФЕРИ БАНАНА: Тужилаштво није нашло доказе против Дачића
Извор: РТС
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА