Најновије

ВУЧИЋ ЗА СИ ЕН ЕН: Мађари да кажу зашто је бачен сузавац и ко је претукао наше новинаре?!

Премијер Александар Вучић рекао је да очекује реакцију Европске уније после инцидентата на мађарско-српској граници, истичући да ће Србија учинити све да превазиђе новонасталу ситуацију са Мађарском, али да се слични догађаји не смеју поновити.
Вучић за Си Ен Ен (Фото: Јутјуб)

Вучић за Си Ен Ен (Фото: Јутјуб)

Упитан да ли је мађарска полиција угрозила територијални интегритет Србије, Вучић је рекао да је то свакако био веома непријатан догађај, али да ће Србија урадити све што може да превазиђе ту ситуацију. - Са Мађарима имамо добре односе и доста смо уложили да их побољшамо, али ово не може да се понови иначе ће изазвати катастрофу у региону- рекао је Вучић за амерички ТВ станицу Си Ен Ен у другом укључењу. Он је рекао да и цела ЕУ сноси кривицу јер није реаговала на време на избеличку кризу. - Надам се да ће (Мађарска) поштовати наш територијални интегритет и суверенитет, иначе ћемо морати да га штитимо - рекао је Вучић и још једном подвукао да Србија очекује свеобухватно решење од ЕУ у вези са избелицама. Очекујем од ЕУ да нам кажу шта је била наша кривица, зашто је испаљен сузавац, зашто су напали наше новинаре, ко је одговоран и зашто се то десило, рекао је Вучић. Вучић је додао и да Србија покушава да убеди избеглице на граничном прелазу ка Мађарској да оду у прихватне центре по Србији, где би имали боље услове, али да они не желе да прихвате те позиве јер хоће да иду даље у Европу, преко Мађарске. Премијер је претходно изјавио да је Србија по питању избегличке кризе поступила у складу са европским вредностима и, изразивши забринутост због ситуације на српско-мађарској граници, позвао ЕУ да изађе са свеобухватним решењем. - Проблем Србије је то што наше комшије подигле зид, жицу и сад смо део проблема, иако смо се понашали на европски начин. Сад чекамо решење и реакцију Европе", рекао је Вучић. Вучић је рекао да је Србија прва земља на путу избеглица од Блиског истока и северне Африке која их региструје, наводећи да им пружамо помоћ, према њима се понашамо добро и да су задовољни третманом који имају.
Прочитајте још:ПРАВДА ОТКРИВА: Порошенко ставио на списак Бокана, Кршљанина, Ђукановића, Самарџића…САД поседују око 800 војних база у иностранству
Извор: Танјуг, Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА