Најновије

Ђоковић: Сваким даном сам све више поносан на свој народ

БЕОГРАД - Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да је сваким даном све више поносан на свој народ и своју земљу, упркос ратовима, тешкој економској ситуацији и поремећеном систему вредности у последње три деценије.
Новак Ђоковић (Фото: ЈуТјуб)

Новак Ђоковић (Фото: ЈуТјуб)

"Сваким даном све више сам поносан на свој народ због начина на који је Србија реаговала према актуелној кризи са избеглцама. Србија је можда једина показала своје гостопримство и достојанствено се носи са овим проблемом. Можда и због свега што смо прошли у последњих 30 година, наш народ је показао емпатију", рекао је Ђоковић на свечаној академији своје Фондације у Југословенском драмском позоришту у Београду. Он је додао да никада у животу, иако се често бави хуманитарним радом и сретао са са људима који су у проблемима, није био тако дирнут као пре неколико дана када је у београдском хотелу Бристол посетио избеглице из Сирије. "Ја можда и најбоље знам колико значи подршка, јер сам је имао од моје породице која ми је омогућила да се бавим тенисом и остварим своје снове. Управо то јесте основни циљ Фондације, да помогне у образовању младих и да они остваре своје снове", поручио је Ђоковић. Директорка Фондације Новак Ђоковић, Новакова супруга Јелена, саопштила је да је у разне пројекте Фондације укључено око 30.000 деце у Србији. Она је нагласила да је посебно поносна на покретање првог бесплатног часописа за студенте у Србији, који је промовисан вечерас, и истакла да је задовољство што су најбољи студенти Србије гости на свечаности у ЈДП. Специјално предавање студентима, али и другим гостима, одржао је легендарни немачки тенисер Борис Бекер, тренутно, како је сам рекао, члан тима Новака Ђоковића. Бекер се подсетио својих претходних долазака у Београд, када је играо егзибиционе мечеве са Слободаном Живојиновићем, причао о томе како је текао живот дечака у малом немачком граду Лајмену и како се између љубави према фудбалу, кошарци и пливању одлучио за тенис и пут од талентованог дечака до шампиона Вимблдона са само 17 година. Међу многобројним гостима били су чланови Дејвис куп тима Србије Виктор Троцки и Ненад Зимоњнић, селектор Богдан Обрадовић, бројни успешни српски спортисти као што су Милица Мандић, Владимир Грбић, Милош Теодосић, Богдан Богдановић, Душан Борковић, глумци Драган Бјелогрлић и Драган Јовановић, угледни људи из света бизниса и многи други.
Прочитајте још:Навијач Федерера се после 11 година пробудио из коме: Одличан је овај ЂоковићОТКРИВЕНА ТАЈНА: Ево зашто Американци мрзе Ђоковића (ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА