Најновије

РУСИ ДОЛАЗЕ: Дачић најавио већи обим руских инвестиција

БЕОГРАД – Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да је реално очекивати да ће у наредном периоду бити забележен не само раст руских инвестиција, већ и раст српског извоза.
Ивица Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Ивица Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Дачић је, у обраћању на заседању Радне групе за унапређење трговинско-економске сарадње и усавршавање механизма трговине Србије и Русије, изразио очекивање да ће, поред већ традиционалног извоза пољопривредних производа и грађевинских услуга, бити искоришћене и друге могућности које нуди српска привреда. „Наглашавам да су веома добри политички односи омогућили стабилну основу за унапређење свеукупне сарадње и тиме и допринели да Русија буде међу нашим најзначајнијим привредним партнерима, и као извозна дестинација за српске робе, и као страни инвеститор”, рекао је Дачић. Подсетио је да је укупан обим руско-српске робне размене 2014. године достигао две и по милијарде евра, а да је у првих седам месеци 2015. године, и поред актуелних светских дешавања која су негативно утицала на међународне трговинске односе, достигла 1,3 милијарде евра.
Прочитајте још:ЛАЗАНСКИ: „Лепи Зоки” користи избегличку кризу и Србију за предизборну кампањуТЕШКЕ ОПТУЖБЕ: Радикали тврде да Уставни суд ради за Вучића
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА