Најновије

ДС НАЈАВЉУЈЕ ХАОС ЗБОГ УГОВОРА: "Београд на води" је омча на врату грађана

БЕОГРАД - Већ сада је потпуно јасно када је Уговор у питању о изградњи тзв. пројекта “Београда на води”, и да је евидентна штета да град Београд и грађане Србије, преко 1.760.000 евра се даје за свако отворено радно место када је у питању изградња прве фазе, стоји у новом саопштењу ДС-а којим позивају грађане на протест против пројекта "Београд на води".
Божовић: Мали да не забија главу у песак! (Фото: ЈуТјуб)

Божовић: Мали да не забија главу у песак! (Фото: ЈуТјуб)

Са једне стране гушимо српску привреду, а са друге стране пријатељу из Уједињених Арапских Емирата Влада Републике Србије и град Београд омогућавају емнормне субвенције за отварање нових радних места, нагласио је Балша Божовић, председник Београдског одбора Демократске странке. Он истиче да овакав Уговор може бити само поништен. - Да би Уговор био поништен заинтересована страна мора да покрене тужбу за поништење овако штетеног Уговора по јавном интересу и по, наравно грађане Београда и Србије. Овом приликом позивамо градоначелника Београда да као заинтересована страна не забија главу у песак већ да заиста буде неко ко представља интерес грађана, а не својих политичких наређених шефова и да на тај начин заиста град Београд као заинтересована страна покрене тужбу за поништење најштетнијег Уговора у историји ове земље, у супротном сви ће постати финансијски робови њиховог стратешког партнера из УАЕ, који је очигледно већ отео цео центар Београда, а уз то ће га добити чак и у својину, што тај уговор предвиђа. Дакле, као заинтересована страна град Београд позивамо да покрене тужбу за поништење овог Уговора – рекао је Божовић. Он је најавио сутрашњи протест у 16 часова тим поводом јер Београђани имају право на своју локалну самоуправу, имају право да се питају шта је то што ће се градити у њиховом граду колико то кошта и за чији је то рачун? - Да ли је интерес грађана шопинг мол кафана и хотел или је то интерес оних који данас држе на власти и градоначелника Београда и очигледно и Владу Републике Србије. Хајде да видимо заиста шта је наш интерес. Позивамо још једном да се најштетнији Уговор поништи и све надлежне органе и заинтересовне стране у том поступку, заиста позивамо на одговорност, истакао је Божовић.
Прочитајте још:Премијер и таблоидиЛИХТ ПРИЗНАЛА: Европска Унија у опасности од потпуног краха
Он је поновио да ће се сутра у 16 часова грађани окупити у Херцеговачкој улици на грађанском скупу пре свега, како би показали да им је стало и да заиста имају намеру да спрече постављање камена темељца, зато што је он погубан за град Београд. - Он је камен о врату граду Београду, и сматрамо да је веома важно да сутра покажемо одлучност и јасну поруку онима који су са јасном намером кренули у овај пљачкашки пројекат – закључио је Божовић. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА