Најновије

МИЛИНИЋ ЛАГАО О ДОДИКУ: Бизнисмен још прошле године негирао да је Додику дао злато

БАЊАЛУКА - Руски бизнисмен Олег Бурлаков још прошле године је демантовао оптужбе лидера СДС-а Младена Босића да је председнику Републике Српске Милораду Додику дао килограм злата.
Милорад Додик (Фото: ЈуТјуб)

Милорад Додик (Фото: ЈуТјуб)

Бурлаков је 8. маја 2014. године у изјави за Радио-телевизију Републике Српске истакао да се никада није бавио корупцијом и да никоме није дао килограм злата. „Разочаран сам квалификацијама које су ми упућене као инвеститору који планира да улаже у Републику Српску. Никада ништа нисам дао да би се нешто учинило за мене и нисам купио никакву високопрофитабилну фирму у Српској“, истакао је тада Бурлаков. Он је рекао да му није јасно како га неко у Републици Српској може доводити у везу са криминалом и корупцијом и подсетио да је за изградњу Српске православне цркве у Мостару донирао 200.000 КМ. Гордан Милинић, бивши амабасадор БиХ у Москви, у интервјуу за БН телевизију, изнео је оптужбе на рачун председника Републике Српске Милорада Додика, оптужујући га између осталог да је отворено тражио милион евра за себе од једне гигантске компаније са Исланда, као и да је узео за себе полугу злата од једног руског бизнисмена. “Мислили су да ћу, као и многи други, прећи у редове СНСД-а када су дошли на власт, па су пред мојим очима радили многе мутне радње”, каже Милинић, бивши амбасадор БиХ у Русији и некадашњи шеф Представништва Републике Српске у Москви. “Нисам се продао и не бојим се да јавно кажем шта су радили. Пред мојим очима тадашњем премијеру Милораду Додику један руски бизнисмен уручио је лепо упакован килограм злата.“ – прича Милинић. “Мислио сам да је то поклон за Републику Српску и да ће Додик то похранити у трезор Српске”, каже он и додаје да га је запрепастила реакција Милорада Додика. „Он је злато узео, захвалио се и рекао: Одлично, ово ћу поклонити свом унуку!” – рекао је Милинић. Додик је у више наврата истицао да ће опозиција покушати свим средствима да га руши, називајући их издајницима због блиске сарадње са Бакиром Изетбеговићем и фаворизовања антисрпских политичких позиција. По свему судећи, иступ бившег амбасадора БиХ у Москви, Гордана Милинића, још један је низак ударац опозиције, односно, Српске демократске странке.
Прочитајте још:ДОКТОРКА ОБЈАСНИЛА: Ево Срби како ћемо и када постати национална мањина у Србији (ВИДЕО)(НЕ)ОЧЕКИВАНО: Пред свој говор у Уједињеним Нацијама, Путин је обавио један телефонски разговор!
Извор: СРНА / Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА