Најновије

Руски авиони уништили колону возила Исламске државе, Дамаск спрема офанзиву

Сиријски војни врх је ноћас саопштио да су руски авиони пре два сата ракетирали и бомбардовали колону возила Исламске државе која се кретала модерном ауто-трасом Ел-Хасака – Ел-Шадади.
Илустрација (Фото: РИА Новости)

Илустрација (Фото: РИА Новости)

Званични Дамаск је истовремено објавио: да је овом акцијом руска авијација „пресекла основни транспортну артерију којом су терористи добијали муницију, храну и гориво. Овоме је додао: „Руски борбени авиони су на овај начин пружили немерљиву помоћ курдским снагама које се у тој области боре против Исламске државе“. Из Дамаска се полузванично сазнаје да сиријска армија – уз подршку руске авијације – спрема контра офанзиву између градова Хама, Саламија и Хомс. Са основном амбицијом да деблокира пут између Хаме и Хомса, а исламисте потисне источно од тог стратешки важног пута. Исламисти се за ово припремају. У Дамаску се може чути од војних и политичких званичника да је у тој области већ дошло до обједињавања снага Исламске државе и Џебхат ан-Нусра која се сматра сиријском филијалом Ал Каиде. Уколико ова операција буде успешна – северна групација терориста биће расечена на две неједнаке „половине“. Са крајње непријатним последицама. Њен јужни део – који, поред осталог, држи Палмиру – био би одсечен и опкољен.
Прочитајте још:Паника у штабу терориста (ВИДЕО)ПУТИНОВИ УДАРИ Руси регрутују 150.000 војника, хоће и на Ирак, у Сирију ушла и иранска војска! (ФОТО/ВИДЕО)
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА