Најновије

Мађарска сутра затвара границу са Хрватском

Ограда висока више од три и по метра већ је постављена, а сада се у њеном подножју дуж целе копнене границе између Хрватске и Мађарске постављају и колутови, тзв. жилет жице.
Мађарска граница (Фото: Танјуг принтскрин)

Мађарска граница (Фото: Танјуг принтскрин)

Мађарски војници већ две недеље ужурбано раде на подизању бедема између те две државе чланице Европске уније, а према информацијама које долазе из Мађарске, комплетан посао могао би бити завршен до недеље. Код граничног прелаза Барањско Петрово Село-Беременд постављају се колутови, а слично је и уз границу у Подравини, у општини Гола и код Ботова. Барањско Петрово Село као службени и Ботово, као илегални прелаз, су преко којих је током две недеље у Мађарску ушла главнина од готово 100.000 избеглица који су у Хрватску претходно дошли из Србије, наводи Јутарњи лист. Жичана ограда тако је постављена уз канал Ждаличица код Голе и Ждале, а у среду је дошла и до самог илегалног прелаза у Ботову којим је досад прошло више од 50.000 избеглица. Мађарски војници за само два дана поставили су ограду, чиме су у случају одлуке њихове владе спремни зауставити улазак избеглица на свим илегалним прелазима у Прекодрављу. Како незванично сазнаје Јутарњи лист, потпуно затварање границе и завршетак градње ограде планирани су за крај ове седмице, вероватно сутра, након чега ће избеглице у Мађарску моћи само преко службених прелаза.
Прочитајте још:РАДУЛОВИЋ ИЗАЗИВА МИЛА НА МЕГДАН: Нека понесе бритву или сабљу, чекам га у шаторуЗагреб нема намеру да затвара границе према Србиjи
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА