Најновије

Џихадисти уништили Тријумфалну капију у Палмири

Припадници Исламске државе разнели су Тријумфалну капију, један од најзначајнијих споменика у древном сиријском граду Палмири, рекао је сиријски министар антиквитета Мамун Абделкарим за Ројтерс.
(Фото: Јутјуб)

(Фото: Јутјуб)

Абделкарим је рекао да су му извори у Палмири потврдили да је разнета Тријумфална капија, бисер постојеће колекције у граду оази. У том граду, џихадисти су претходно уништили светилиште посвећено Баал Шамину и 2.000 година стари Белов храм. ИС контролише Палмиру од маја, када је из њега протерала владине снаге, а затим је минирала споменике и историјска здања. ИС сматра те објекте светогрђем. Град Палмира, укључујући и четири гробља ван градских зидина, уписан је на Унескову листу светског наслеђа 1980. Уништавање древних локалитета постало је манир Исламске државе. Уз уништења у Сирији, Исламска држава уништила је статуе, светилишта и рукописе у ирачком граду Мосулу и древни асирски град Нимруд.
Прочитајте још:Сиријска војска позива терористе да се предајуОвде ће Асад прво ударити Исламску државу: Спрема се велика копнена акција (МАПА)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА