Најновије

KРВОПРОЛИЋЕ У ХАМИ СЕ НАСТАВЉА: Терористи америчким оружјем уништавају Асадове тенкове (МАПА/ВИДЕО)

ХАМА - Сиријска арапска армија (САА)  наставља да напредује и потпискује терористе у провинцији Хама упркос жестоком отпору тзв. Сиријске слободне армије коју чине терористичке групе одане САД-у. Уз велике губитке, САА  напредује на северу Хаме чистећи насеља од терориста. Највеће муке Асадовим трупама задаје противтенковски систем ТОВ којим су американци снабдели терористе, па оклопне јединице САА трпе велике губитке.
Мапа стања на фронту на северу провинције Хама (Фото: Твитер)

Мапа стања на фронту на северу провинције Хама (Фото: Твитер)

Терористичке групе успеле су да униште велики број тенкова и оклопних возила САА, а снимци разарања као пропаганда терориста су објављени на интернету. Највише страдају застарели тенкови Т-55 који немају начин за избегавање ТОВ пројектила. Упркос губицима, напад САА није заустављен. Побуњеници тврде да су заробили четири Асадова тенка, а чак су објавили снимак једног од њих. Према истим изворима само у току јучерашњег дана САА је изгубила 18 тенкова, 4 оклопна возила, 5 џипова, 50 војника, док је око 100 војника рањено. САА је током јучерашњих борби заузела насеља Асхтан и Тел Сакик, а напредовала је ка месту Ум Харатиан. Сиријска новинска агенција емитовала је снимке ослабађања Асхатана. Напади Сиријске арапске армије праћени су ударима руске авијације. Oсим на сверу Хаме, жестоке борбе се воде и у околини Алепа, као и код Дамаска. Још снимака уништавања тенкова САА можете погледати ОВДЕ.
Прочитајте још:ПОГЛЕДАЈТЕ УЛИЧНЕ БОРБЕ: Након руских удара сиријски специјалци упали у легло ИД (ВИДЕО)АМЕРИКА СЕ У ГРОБУ ОКРЕЋЕ: Русија креће у савез са „умереном опозицијом“
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА