Најновије

Због операције Русије у Сирији, Сједињене Државе повукле носач авиона из Персијског залива

Успех руских авиона у Сирији је приморао Вашингтон да хитно повуче из Персијског залива носач авиона "Теодор Рузвелт". То може значити смањење америчког присуства у региону, наводи "NBC News".
Носач авиона "Теодор Рузвелт" (Фото: Принтскрин јутјуб)

Носач авиона "Теодор Рузвелт" (Фото: Принтскрин јутјуб)

По први пут од 2007. године, америчка морнарица није у Персијском заливу. Америчко министарство одбране не признаје да су ове акције у вези са радом руских авиона у Сирији. Америчка војска наводи да су авиони са носача"Теодор Рузвелт" који у свом саставу има 5 хиљада војника и 65 авиона, морали на хитан ремонт. Поред тога, јавља "NBC News", ово повлачење носача је такође повезано са принудним уштедама у буџету. Неки амерички експерти су већ забринути због повлачења носача авиона. На пример, заменик адмирал америчке морнарице, у пензији Петер Дејли изразио је уверење да одсуство једног америчког ратног брода неће проћи незапажено, посебно јер Русија остаје црна овца у региону. Амерички адмирал Џон Ричардсон је на саслушању Одбора за оружане снаге америчког Сената је рекао: "Без тог носача авиона америчка снага у том делу света је нарушена."
Прочитајте још:ПУТИНА У СИРИЈИ ПРЕДВИДЕО И КУРАН: Ево шта је записано у муслиманској светој књизиНОВА МАПА: Погледајте напредовање Сиријске армије у Хами и Лакатији
Извор: tvzvezda.ru/за Правду превео Илија Вуксановић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА