Најновије

Вучић најавио крај ЕУ политике: Ако буду тражили да газимо заставу, време је за нове платформе и нове људе!

ЈАГОДИНА – Премијер Србије Александар Вучић поручио је јуче да, уколико пред Србију буду постављени немогући услови чије испуњење би значило да се погази српска застава, он у томе неће учествовати и да је онда време за изборе.
Премијер Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Премијер Вучић (Фото: ЈуТјуб)

„Ја немам право да мењам правац Републике Србије и нећу то да радим. Ако будем видео да се постављају немогући услови, које Србија не може да испуни јер би тиме морала да згази своју заставу, у томе нећу да учествујем и онда је време за изборе”, рекао је Вучић и додао: „Онда је време за неке друге људе, да победе са другим платформама, ја своју да мењам не могу, то би говорило о мојој лошој процени и то је мислим поштено”. Вучић је нагласио да је подршку народа добио на политици европских интеграција, да је Србија марљиво и вредно радила, да очекује због тога отварање преговарачких поглавља до краја године, и нагласио да он ту своју политику неће мењати. Он је поводом платформе у 36 тачака за преговарачко поглавље 35 које се бави питањем Косова и Метохије и у којој се налазе услови које Србија не може да испуни, рекао да ће о томе разговарати са високом представницом ЕУ Федериком Могерини, Немачком и САД, земљама које су, како је рекао, утицале на различите начине и и даље утичу на то како ће та платформа изгледати. „Што се тиче платформе мораћете да питате стручњаке из ЕУ, они се сада питају како смо дошли до платформе, која чланица нам је доставила, али то је њихово унутрашње питање, од нас то свакако неће сазнати јер доставили су нам је пријатељи па смо имали прилику да видимо колико је то лош папир”, рекао је Вучић новинарима у Јагодини. Упитан да ли је у својој ранијој изјави поводом платформе заправо најавио одржавање референдума, он је рекао да се никада није крио иза референдума, иако некада и то мора да се уради, али да уколико услови буду немогући, није време за референдум већ изборе.
Прочитајте још:ВУЛИН: Хрватска не може да опрости Вучићу што ју је поразио!ПОПОВИЋ ПИСАО ПУТИНУ: Спречите пријем Косова у Унеско!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА